Chateauneuf

De rit naar Chateauneuf is kort, leuk afwisselend (veel rotondes, afgewisseld met iets meer rotondes en een klein stukje geen).

Als we bij camping l’Etang aankomen, rijden we het terrein op en zoals altijd stapt Peter uit om zich te melden bij de receptie. Een mede-campeur stapt op hem af en vertelt hem dat er geen receptie is en dat we het ons toegewezen terrein vinden aan de linkerkant van het zo juist opgereden “straatje”. Er staan stoeltjes met een bord waarop de naam staat van degene aan wie de plaats is toegewezen. Ik moet achteruit, want we hebben het eerste plekje links: een prima plek. We krijgen alleen nog achterburen en rest is vrij uitzicht. De enige buren die we zien zijn 9 schapen in de wei en daarachter af en toe een paar paarden.


We hebben onderweg wat boodschappen gedaan om ‘s avonds te bbq’en. We gaan ons wegwerpbbq’tje gebruiken, want de elektrische grill durven we niet meer te gebruiken, aangezien in Haro (Rioja) de stoppen eruit sprongen toen we daar elektrisch grillden; dat risico nemen we niet weer.
Maar, de wegwerp is geen succes: het waait nogal en wel zo hard dat het vuur met geen mogelijkheid aan te krijgen is.  Oplossing lijkt de verrijdbare bbq van de camping zelf. Een vriendelijke buurman brengt hem met nog wat nagloeiende kooltjes in de as naar onze plek.
En dan blijkt wederom dat wij geen gelukkige hand van bbq’en hebben; ook deze bbq krijgen wij niet meer op temperatuur en de tournedos (!) ligt te verpieteren.
Als ik hem dan maar probeer te bakken in een koekenpannetje in de camper, is dat ook geen succes meer….jammer. Gelukkig hebben we genoeg bijprodukten, dus we gaan niet met een lege maag naar bed.
Wij gaan een oplossing zoeken (gas-bbq?).

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.