Calm after the storm

Als we wakker worden, is het rustig buiten, eigenlijk net als andere ochtenden.

Op de camping is het nog rustig, maar één buurman is vannacht ook hard aan het werk geweest: hij heeft zijn hele tentje met touwen aan zijn auto en dicht bijstaande boompjes vastgebonden: het lijkt wel een spinneweb. Bij een andere buurman is de hele voortent ingestort en zijn buren hebben de nacht in de auto doorgebracht.  Langzaam komt het leven weer op gang en de tentbezitters hebben het druk. Ook wij!

De natte spullen hangen we aan de drooglijn en we ruimen de hele tent leeg. Met een vegertje waar ik een soort dweiltje omheen doe met knijpers maak ik de voortent droog: het is behelpen, maar het lukt wel! Daarna klappen we de tent op de zijkant zodat het grondzeil en de onderkant van de tent kunnen drogen. Daarna bouwen we de zaak weer helemaal opnieuw op en ziet het er weer gelikt uit. De binnenmatjes waar ik een zak houtskool die doorweekt was op uitgestort heb, gooien we maar weg: die zijn niet meer te redden.

We rijden naar de Konsum en de Lidl voor de boodschapjes en net na de middag zitten we tevreden te lunchen voor ons tentje: vers brood, salade, wit wijntje erbij.

Calm after the storm.

NB De campingbaas vertelt ons dat hij nog nooit zo’n wervelstorm heeft meegemaakt hier en dat een visser uit het naburig dorpje vannacht is verdronken tijdens de storm ((hij spoelde vanochtend aan op het strand).

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Een reactie op Calm after the storm

Reacties zijn gesloten.