Burgos

Gisteren (zaterdag 25 mei) zijn we naar Burgos gereden en hebben een fijne plek op camping Fuentes Blancas gevonden.

We relaxen ‘s middags in de zon, fietsen nog even naar de Mercadona en leggen ‘s avonds zoete aardappelen in de folie, een stukje zalm en champignons op de gril. Flink wat sla en tomaten erbij voor de nodige groentes en we hebben weer heerlijk gegeten.

Als je je afvraagt waarom ik mijn linker wijsvinger zo omhoog houd… nou, die heb ik gisteren dus afgekneld- ik herinner me de pijn nog – maar niet wanneer precies en bij welke actie. Hij ging pas later (hoeveel later weet ik dus niet), pijn doen en toen zag ik dat hij behoorlijk blauw was.

Zondag, 26 mei
Tegen elf uur fietsen we, langs de rivier, naar Burgos. De route voert behalve langs de rivier aan de rechterkant, ook langs een groot mooi park aan de linkerkant. Wat is er ook hier weer veel groen rond en in de stad.
We bezoeken de Koninklijke Abdij van Las Huelgas – 12e eeuw -, een nonnenklooster (ze moeten wel van goede komaf zijn, wil je hier toegelaten worden), van de Cisterciënzers: er zijn er nu nog rond de 20, maar ik heb er geen een gezien.
De rondleiding is in het Spaans, wat ondanks een paar cursussen Spaans en elke dag Beter Spaans op de i-pad, nog niet aan ons besteed is, maar het stelt ons wel in de gelegenheid lekker vrij rond te kijken en foto’s te maken, zonder onbeleefd te lijken t.o.v. de gids. Ik lees later wel reviews op hun website waar staat dat fotograferen verboden is?: niets van gemerkt.

Het is een prachtig klooster met kapellen en ruimtes waar de nonnen gesprekken hielden over existentiële vraagstukken, veel grafkisten van koningen en koninginnen en hun nazaten.

Na dit bezoek fietsen we naar het centrum met zijn gigantisch grote kathedraal, waar we wat door de straten slenteren zoals alle andere spanjaarden en enkele toeristen en genieten van de geneugten des levens.

Max Verstappen wordt 6e in Monaco 🥴

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

2 reacties op Burgos

Reacties zijn gesloten.