Amsterdam

Eindelijk heb ik hem gezien: de Nachtwacht van Rembrandt.

Eigenlijk was ik er een beetje van uitgegaan dat hij tegen zou vallen: ik wist waar ik naar zou gaan kijken, hoe hij er uitzag en ik verwachtte dat ik achteraan rij 3 of 4 zou moeten aansluiten. Fijn hoor, zulke gedachten voor je gaat: het kan alleen nog maar meevallen.

Nou, het is meer dan dat: ik vind hem erg mooi. Wij stonden er met onze neus recht voor; uitleg in de hand. Ik ga het niet allemaal uit de doeken doen, waarschijnlijk heeft bijna iedereen hem al gezien, maar wat een kunstwerk.

En vandaag weer zo’n mooie ervaring: het Stedelijk museum. Een warme douche aan moderne  kunst. Er is heel veel moois te zien, maar het allermooiste vandaag vond ik De Collectie: een tentoonstelling met in de “buitenring” een tijdlijn en in het middengedeelte een soort labyrinth van de meest mooie kunstwerken, waarin je niet verdwaalt maar met een audioguide kunt dwalen en genieten. Wat is dit een prachtige expositie!

Na afloop een heerlijke wandeling gemaakt in het Vondelpark met als extra verrassing een bezoekje aan de Hollandse manege: ook al weer zo’n prachtig gebouw met een bak en paardenstallen, midden in de stad!

Wat is er veel te zien en te genieten in Amsterdam! Morgen weer een nieuwe dag in onze hoofdstad.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.