Afscheid van Phimai

De laatste dag in Phimai brengen we voornamelijk op de fiets  door. We hebben eindelijk een tochtje gevonden dat ons door wat dorpjes brengt én waarbij we niet over voornamelijk autowegen hoeven te fietsen.

We komen langs een aantal Wats, maar we kunnen er maar bij één het terrein op: bij alle andere worden we weg geblaft door minstens 3, maar meestal een stuk of 5 honden. Ook op de stukken waar wel huizen staan, zijn de honden erg waaks en wij houden geen van tweeën van blaffende honden. De echte straathonden hebben we het liefst; die zijn te lui om een bek open te doen.


In het dorpje waar we stoppen om een colaatje te drinken komen vast niet veel toeristen, want we worden bekeken alsof we aliens zijn…..maar wat zijn het toch aardige mensen, die Thai. Ze proberen altijd contact te maken en/of te helpen waarmee ze maar vermoeden dat dat kan. De weg? drinken? zitten?

We zien veel mooie lotusvijvertjes, drinken nog een kop koffie bij een goede tent die je op die plek echt niet zou vermoeden, maar wat zijn we blij dat we weer in Phimai terug zijn. Zo’n 30 km. fietsen in dit klimaat, met een flink stuk wind tegen is toch wel heel uitputtend.
De lunch bij de TESCO maakt veel goed: een heerlijke hotpot!

Het is een mooie afsluitende dag van ons bezoek aan Phimai. Morgen brengt de echtgenoot van de eigenaar van Moonriver resort ons naar Your Place Inn in Surin.

Hij kijkt wat vragend als hij het straatje inrijdt waar het resort staat. Het is niet echt geplaveid, het is een grote rommel voor de deur en het contrast met waar we vandaan komen kan bijna niet groter zijn. Maar wij zijn wel wat gewend en we nemen lachend afscheid van hem.
We zijn klaar voor een nieuw avontuur.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.