5 januari: Burgh Haamstede

3 gr. C.
droog
Weer voor een fietstochtje? Nou nee, maar we doen het toch.

We fietsen door het mooie bosgebied bij Westenschouwen tegen de duinen aan en natuurlijk hoop ik dat we, net als Peter gisteren, de herten zullen zien, Peter zag er gisteren vijf met imposante geweien; nu zien we er geen een.
We fietsen langs de Atlantik wal; een verdedigingslinie langs de kust waar de deels goed bewaarde bunkers een blijvende herinnering zijn aan de tweede wereldoorlog.


We wandelen een stuk op het totaal verlaten strand waar het ook nog eb is. Ik voel me heel nietig. Het is geen akelig gevoel; meer het intense gevoel slechts een heel klein radertje te zijn in een immens groot geheel.


Als we weer een eindje verder fietsen, komen we in een gebied dat me sterk doet denken aan Engeland, Exeter, the Dartmoor, Exmoor. Prachtig gebied en totaal niet verwacht hier zoiets aan te treffen.

Ik heb me goed gekleed tegen de kou (thermo-ondergoedje; beenwarmers; donsjas; handschoenen en muts) en ik lijd niet. Maar als we rond een uur of twee terug zijn,  vind ik het toch wel heel lekker dat ik me weer goed kan opwarmen.

’s Avonds hebben we onze wekelijkse digitale familie-quarantaine-quiz: heel gezellig weer en echt iets om elke week naar uit te kijken.

Het was een goede tweede dag hier!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

3 reacties op 5 januari: Burgh Haamstede

Reacties zijn gesloten.