3 dagen Udonthani

Dag 1

Peter is al vroeg op en wandelt het meer rond: 3 kwartier.
Het ontbijt bij het Prajaktra-hotel is verrassend. Er blijken ineens toch een heleboel gasten te zijn. De dame die het ontbijt managet is supervriendelijk én er is een heel uitgebreid buffet, waarbij bovendien eitjes gebakken worden op de manier zoals jij wil.
Het lijkt ineens een ander hotel.

Toch gaan we graag naar het Wara-hotel waar we nu drie hele dagen blijven: ff pas op de plaats.
We laten de koffers achter (we kunnen pas vanmiddag inchecken) en wandelen naar een fietsverhuurzaak. We kiezen 2 fietsen uit en meteen gaan we het meer rond en naar de stad. Heerlijk, eigen baas over je vervoer en zo de stad verkennen.
Bij Amazon, onze koffiezaak bij voorkeur, hebben we een leuk gesprek met een leraar Fysica op de universiteit van Puket. Hij gaat in april naar Liverpool en is heel erg benieuwd wat de temperatuur daar zal zijn en wat hij voor kleren aan moet.
Het valt nog niet mee om de weg te vinden hier. Zo zoeken we bijvoorbeeld behoorlijk lang naar de beroemde klokkentoren, maar dat is nog niets vergeleken bij de zoektocht naar Wassas (Watsons, voor niet-Aziaten) waar we goede zonnebrandspray willen kopen (we spuiten veel en dat helpt: we zijn nog geen enkele keer verbrand!)
We gaan eten bij een Vietnamese voedsel-afhaal-service, waar aan de lopende band geproduceerd wordt. Er zit ook een restaurant bij. Omdat Peter de laatste dagen wat sukkelt met de darmen wil hij alleen maar licht en vegetarisch eten. We krijgen het niet gevonden op de kaart en ook niet uitgelegd aan de serveerster. We vertrekken, enigzins teleurgesteld. Dan stapt er een jong meisje dat ook net het restaurant verlaat, op ons af. Ze vraagt in perfect Engels of ze ons misschien kan helpen. We vertellen het probleem. Ze neemt ons weer mee terug naar binnen, legt aan de poetsvrouw uit wat wij willen en deze zorgt ervoor dat we precies krijgen wat we willen. GE WEL DIG.

We genieten er zo van dat we pas rond 4 uur ”thuis” komen. We hebben een prima kamer en krijgen een extra stoel bij zodat er niet een van ons (meestal ik) op bed moet hangen.

Morgen om 6 uur vertrekken we naar de red-lotus-vijvers. Ik denk niet dat we er een lange avond van gaan maken…


Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.