2e dag van de terugreis (naar Cyclotrotters)

Het is niet mijn dag vandaag.

Gisteren heb ik al 20 eurocent letterlijk weggegooid bij de tolweg, maar vandaag ben ik geflitst: volgens Peter reed ik op dat moment 7 km. te hard. Zo jammer, want ik let altijd goed op de maximum snelheden hier op de B-wegen, die continu wijzigen van 110 naar 90, 70, 50 en 30 km. per uur. Maar ja, met al die stijgingen en dalingen en rotondes en alle overig verkeer, valt het niet mee om op het juiste moment de exact goede snelheid te rijden.

Trouwens over rotondes gesproken. Daar had ik ook al een vuiltje: ik schatte in dat een andere automobiliste rechtsaf zou slaan, rijdt ze gewoon door op de rotonde, waardoor ik flink op de rem moest na Peters kreet “Stop!”

En toen kwam er ook nog een of andere wierdo ineens van rechts invoegen waar het helemaal niet kon. Ik moest wel flink remmen en ietsje naar links (verder kon niet, want daar reed een grote vrachtwagen vlakbij). Die begon keihard te claxonneren, wat er gelukkig toe leidde dat de wierdo eieren voor zijn geld koos en toch maar terug zijn eigen baan invloog waar nog plek was, zodat ik op mijn baan kon blijven. Sandwich (met alle gevolgen vandien) voorkomen.

Verder ging het goed, hoor!  We hebben “on the road” geluncht: Peter buiten op een bankje waar het verkeer voorbij raasde en een gemeentewerker zijn voeten er bijna afsnoeide en ik binnen (die frisse wind en dat lawaai” brrrr). Maar gelukkig stond er verderop bij diezelfde parkeerplaats een friettent, gerund door pensionada’s die noch friet konden bakker, noch rekenen. Maar zij waren niet gek: 2 bakjes friet (waarvan 1 mét) voor € 7,–

Maar we zijn voor 17.00 uur bij Cyclotrotters in Fougerolles en daar hebben we de mooiste kamer: het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat!

Wat is het toch leuk om “en route” te zijn!

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.