2 dagen Plasencia

dag 21 en 22, 9 en 10 september

We voelen ons meteen thuis op deze camping zonder echt aanwijsbare redenen.
Op vrijdag doen we een handwas, – nadat Peter gelopen heeft – en die is in een mum droog.
Dit is geen belanrijk feit, maar ik wil het toch even vermelden.

’s Middags fietsen we naar het centrum. Dat is geen bijzondere ervaring. We drinken wat op de plaza Mayor en daarna rijden we naar een supergrote Carrefour, waar we om af te rekenen in een soort rij komen te staan zoals bij de Efteling, maar het gaat supersnel. Het personeel is heel erg behulpzaam en een van de meisjes helpt me bij het vinden van batterijen, nadat ik die heb uitgebeeld en dat vind ik een grote prestatie!

’s Avonds eten we paella op het terras van de camping.

Zaterdag is een topdag! We fietsen precies de andere kant op (van het dorp af) en zijn na een paar honderd meter het spoor al bijster. We worden geholpen door een al wat oudere wielrenner die voor ons rijdt om ons weer op het goede pad te brengen vanaf het stuwmeer. En dan volgt een 13 km. lange fietstocht langs de meanderende rivier door een prachtig natuurgebied met loslopend vee. Een van de mooiste die we ooit gereden hebben. Aan het eind vinden we tenslotte Tio Antonio die ijskoud bier en lekkere tapas heeft.

Op de terugtocht zijn we blij dat we ’s morgens al foto’s hebben genomen, want het is nu zo tegen de 40 gr. schat ik (althans zo voelt het) en er is bijna overal volle zon 🌞🌞🌞. We komen op het hele stuk ook maar 1 wandelaar tegen (net zo’n dwaas als wij🥴), maar ik heb geen seconde spijt van de tocht. Het is de moeite waard!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.