1 april: géén grap

Het weer is fantastisch! We hebben een fietstocht gepland op aanraden van Novotel t.w. rondje Geuldal.

Het ontbijt moesten we in een zakje ophalen bij het buffet en nou ja…. ze doen hier echt hun stinkende best, maar het blijft toch behelpen: je beleg in het zakje droppen bij de plastic zakjes met  broodjes of een paar boterhammen; tussen plastic (!) bekertjes met sap, melk of yoghurt en je vers bereide gebakken ei in een bakje en met je capuccino uit de automaat in je andere hand naar je kamer om samen te ontbijten. OK, het smaakte wel lekker.

De fiestocht is geweldig! We komen langs Houthem waar ik in het verleden ooit eerder een midweek in de herfst was, maar ik herken niks!
Er staat inmiddels een Ronald MacDonald vakantiehuis, ontworpen door de Oostenrijkse kunstenaar Hundertwasser. Ik denk eerst dat het een moskee is, maar als we nieuwsgierig geworden, het terrein oprijden zien we pas wat het dus werkelijk is. Indrukwekkend dit.


Even later komen we voorbij een soort beeldentuin (grenzend aan een chic hotel) met een hartstikke leuke koffiebar. Koffie-to-go, maar dan mèt een lekkere koek erbij en buiten houten bankjes om je koffie (en eventueel bijbestelde broodjes) te nuttigen. Ook mogen we daar binnen gebruik maken van het toilet. Superlekkere koffie en super service!


 

 

 

We bezoeken ook een haast leeg Valkenburg (en dan is het mooi!); we rijden de Cauwberg op en af en rusten uit bij de nep-Lourdesgrot. Het is dan inmiddels zo warm dat P. bij Maria het hoekje om, van lange en naar korte broek verwisselt.

Valkenburgs ”Grot  van Lourdes”

 

Frater Venantius in Schin op Geul

Dan langs de Geul, langs kasteel Schaloen en door Gulpen waar we vanwege wegopbrekingen niet door het dal kunnen fietsen, maar een omweg moeten maken langs de Brandbrouwerij. Daarna weer de heuvels op met schitterende panorama’s en tenslotte weer naar Maastricht, waar we op de parking naast onze camper op de campingstoelen uitrusten met een koel biertje “Groot gelijk”, zegt de receptioniste!

Onderweg is er af een toe een korte stop om even op de telefoon te checken wat er zich afspeelt in Den Haag: Rutte heeft niet gelogen, maar “het zich verkeerd herinnerd”…..

De rest van de avond en de nacht breng ik door met het debat in de Tweede Kamer.
De uiteindelijke stemming mis ik even, maar als de kamervoorzitter afsluit nadat 2 partijen nog even hebben laten weten per ongeluk verkeerd gestemd te hebben (ach, het is dan ook al dik na middernacht) probeer ik in slaap te vallen. Dat lukt pas heel veel later bij een podcast waar Brigitte Kaandorp geïnterviewd wordt: dan is pas ontspannend!

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.